Pokud vyhazujete dýňová semínka, pak děláte velkou chybu. Jsou totiž plná vitamínů, minerálů a stopových prvků. Jmenovat můžeme například vápník, zinek fosfor, mangan, železo, selen a draslík. Navíc se dají semínka zpracovat mnoha různými způsoby a vytvořit z nich tak originální pochoutku. Povíme si tedy, jak využít dýňová semínka v kuchyni. Nejprve je zapotřebí dýňová semínka upravit tak, abychom je mohli zakomponovat do dalších pokrmů. Oblíbenou úpravou je pražení. Stačí je na mírně rozpáleném oleji opražit tak, aby dostala mírně nahnědlou barvu. Některá semínka budou pukat. Není to na škodu, naopak.
Pražená semínka mají mnoho možností využití
Opražená dýňová semínka se dají konzumovat samotná, jako zdravá a chutná odpolední svačinka nebo jako „chroupání“ u televize. Jednou z možností, která vás jistě zaujme, je přihodit hrst opražených semínek do dýňových krémových polévek nebo do salátů. Přidat je můžete také do domácího chleba či jiného druhu pečiva. Semínka nemají nepříjemně výraznou chuť ani aroma, a právě proto se shodnou prakticky s každým jídlem.